--> Activiteiten

 

logo

 

Aktiviteiten

 

 

 

 

Heemkundige Kring VZW Het Drie Swaenenland Gingelom  

 

 

 

Volgende vergadering: donderdag  18 juli om 20 uur (CLIM Gingelom)                                                                                                                                                                                                     

inhoud
Op culturele verkenning in Haspengouw met vrienden en familie
Vier 20 jaar S.M.A.K. met je familie
Nazomeren in Zuid-Spanje
Meer zomerse cultuurtips
Alleen maar voordelen met de Davidsfonds Cultuurkaart

Op culturele verkenning in Haspengouw met vrienden en familie 

De vakantie staat voor de deur en de zon is alvast van de partij. Dat vraagt om leuke buitenluchtactiviteiten! Dat treft, want in Tongeren en Bilzen kun je deelnemen aan de Davidsfonds Zomerzoektocht. Daar hoort vanaf morgen ook een Familiezoektocht bij, met vragen en een parcours op maat van gezinnen. Met de fiets of met de auto rijd je naar vier stopplaatsen in Tongeren, Bilzen en Alden Biesen. De zoektocht zelf doe je te voet op de stopplaatsen. Zo ontdek je alle hoogtepunten en verborgen parels van de streek! Onderweg bieden gastvrije horeca en handelaars je trouwens leuke extraatjes aan. De Davidsfonds Zomerzoektocht loopt tot en met zondag 15 september. Tot in Bilzen of Tongeren!

> Klik hier voor alle informatie over de Zomerzoektocht

Vier 20 jaar S.M.A.K. met je familie 

Met je (klein)kinderen proeven van hedendaagse kunst, op een plezierige manier? Het kan tijdens de familiedag van Davidsfonds Academie in het S.M.A.K.! Een enthousiaste gids neemt je mee door het spannende labyrint dat hedendaagse kunst is of lijkt te zijn. Tijdens de rondleiding word je ook uitgedaagd om samen op zoek te gaan naar eigen verhalen of verbanden tussen alles wat in het museum te zien is. Boordevol inspiratie ga je daarna zelf aan de slag: je experimenteert met verschillende technieken en verwerkt de indrukken van de expo. Je keert terug naar huis als een volleerd kunstenaar én met een uniek kunstwerk! (© Olivier Donnet)

> Schrijf hier in

Nazomeren in Zuid-Spanje 

Wie nog langer wil genieten van de zomer, kan dat doen in Cádiz en Jerez de la Frontera van 1 tot 5 oktober 2019. Guido Declercq, reisleider, probeert je alvast te overtuigen: “Paarden, wijn en flamenco. Dat zijn de drie troeven die Jerez tot ver buiten de landsgrenzen beroemd maakten. En wie Cádiz leert kennen, riskeert zijn hart aan deze stad te verliezen. De zee is nooit veraf op dit schiereiland met de koosnaam ‘La Tacita de Plata’. De combinatie van strand, flamenco en de smalle straatjes zorgt voor een bijzondere sfeer.” Met een Davidsfonds Cultuurkaart krijg je 40 euro korting per persoon.

> Klik hier voor meer info en om te boeken

Meer zomerse cultuurtips 

Zin in iets anders? Op onze blog tippen we zo’n 25 familieactiviteiten tijdens de zomervakantie. Van familieworkshops en zoektochten tot gezinsuitstappen en een weekendje weg: je vindt zeker iets geschikts om te genieten van de zomervakantie.

> Ontdek hier onze tips

Alleen maar voordelen met de Davidsfonds Cultuurkaart 

Heb je een hart voor cultuur? Hou je van reizen, concerten, boeken of tentoonstellingen? Kijk dan zeker eens naar onze activiteiten op www.davidsfonds.be. Alle cursussen, cultuurreizen en evenementen die we organiseren, staan open voor deelnemers met én zonder Davidsfonds Cultuurkaart, maar met die Cultuurkaart ontvang je niet te missen voordelen:
  • Korting en voordelen bij meer dan 50 cultuurhuizen in Vlaanderen & Brussel
  • Korting op onze evenementen en boeken
  • Reductie bij Davidsfonds Academie en Cultuurreizen
  • Gratis magazine 4 keer per jaar in je bus & extra cultuurvoordelen via mail

> Ontdek hier onze partners en alle voordelen

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je in het verleden hebt aangegeven dat je op de hoogte wilt blijven van evenementen van Davidsfonds. Graag benadrukken we dat je je altijd kunt uitschrijven voor deze evenementennieuwsbrief als je niet meer geïnteresseerd bent. Dat kan via de link hieronder.

Dit bericht werd verstuurd naar: delvaux.emiel@skynet.be
Wilt u deze berichten niet meer ontvangen? Klik hier om uit te schrijven en bevestig op de volgende pagina.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Verslaggever: Georges Jadoul

Erfgoedspots - Voerens landschap


Start wandeling: VCCV het Veltmanshuis, Kwinten 3, 3790 Voeren

De erfgoedspot van juni geeft je de kans om het prachtige Voerens landschap op een hele nieuwe manier te bekijken. Een gids neemt ons mee op een wandeling in en rond Sint-Martens-Voeren en geeft een inkijk in het ontstaan van dit unieke landschap. Je kan kiezen voor een rustige dorpswandeling (zonder hellingen) of een natuurwandeling (met hellingen).

Deze activiteit is gratis, maar graag inschrijven: info@erfgoedhaspengouw.be of 011 70 18 30 met vermelding van keuze wandeling (dorp of natuur).
pp

GoudGoed - Erfgoed in de kringwinkels


Wat gebeurt er als kinderen, samen met hun grootouders en creatief erfgoedbemiddelaars (CEB), mysterieuze vondsten uit de kringwinkel onderwerpen aan een diepgaand onderzoek? De objecten en de resultaten kan je vanaf 19 juni bewonderen in de kringwinkels van Bilzen, Riemst en Tongeren. 

GoudGoed is een nieuw project, ontwikkeld door onze CEB i.s.m. vzw Reset en w wh at*.
 

 


Nieuwsbrief over cultureel erfgoed in Haspengouw
Is deze nieuwsbrief niet zichtbaar?
Bekijk het in je browser.
www.erfgoedhaspengouw.be
5 april 2019

Nieuws van Erfgoed Haspengouw

Erfgoedspots - Kapel Geheim Leger

Erfgoedkrant 2019


De erfgoedkrant al ontvangen in je brievenbus? Lees alles over onder meer orgels, glasplaten, lemen arken en graftrommels. Met als handig extraatje een uitneembaar programma van Erfgoeddag in Haspengouw. De krant is ook digitaal beschikbaar.  

Nieuws uit Haspengouw

Groot Heers zoekt verhalen


De website Grootheers.be telt ondertussen al 500 artikels over de 12 kerkdorpen van Heers. Dat aantal mag nog stijgen. Daarom een oproep naar lokale verhalen geïllustreerd met beeldmateriaal. Uiteraard moet het verhaal of artikel gaan over een van de 12 kerkdorpen. Inzendingen mag je sturen naar Georges@GrootHeers.be.
 

Pannenovens en steenbakkerijen


Patrick Boucneau uit Schulen is vorig jaar gestart met de opmaak van een inventaris van alle panovens en steenbakkerijen in Limburg. Zijn startpunt is een publicatie van Willem Driesen uit 1981. Ondertussen heeft Patrick al heel wat informatie verzameld, maar blijven er ook nog heel wat vraagtekens over. Wil jij hem verderhelpen? Kijk dan zeker eens op de website pannestraat.be of op zijn blog.
 


                                                                              

                                                                              Home