--> Activiteiten

Aktiviteiten

Heemkundige Kring Het Drie Swaenenland Gingelom

******************************

In het kader van de nieuwe Europese privacy wetgeving  (GDPR) die vanaf 25 mei 2018 in werking treedt, laten wij u ook weten dat wij  het e-mailadres gebruiken om u  op de hoogte te houden van onze activiteiten  en interessante nieuwsfeiten in verband met onze  kring.

Daguitstap naar Viroinval op Zaterdag, 23 juni 2018.

Programma:

08u    Vertrek aan de bib te Gingelom

09u45 Onthaal in restaurant La Bonne Auberge te Nismes

Koffie met  een croissant

10u45 Bezoek aan de grotten van Neptunus te Petigny

12u30 Middagmaal in restaurant “Bonne Auberge” te Nismes

Preitaartje

Hoofdschotel : keuze uit

1.  « ballotin de volaille » (gevogelte) met  peterseliepuree
  2.  « truite meunière » (forel) met peteseliepuree
  3.  Vegetarisch

Chocolademousse

14u30 Ontdekkingswandeling in Nismes, het duizend jaar oude dorp

15u30 Rondrit doorheen de prachtige streek van de Viroin

16u30 Bezoek aan het toeristisch stadje Givet, gelegen in de Franse Ardennen

18u00 Broodplank met kaas en paté in de brouwerij “Les Fagnes” te Mariembourg

22u00 Gingelom

Prijs ( busvervoer, bezoeken, gids, middag- en avondmaaltijd, NIET inbegrepen: dranken bij middag- en avondeten)

1. 50€ voor leden
  2. 55€ voor niet-leden

Inschrijven

Gelieve het juiste bedrag over te schrijven op het rekeningnummer van  Heemkunde Gingelom: BE16 751-2049935-74 met vermelding van het aantal personen en keuze hoofdschotel (vlees/vis/veggie)

Uiterste inschrijvingsdatum: 11 juni 2018

De betaling geldt als definitieve inschrijving.

Nieuws uit Haspengouw

GDPR voor verenigingen

Radoc Riemst, De Boekerij, Paenhuisstraat 13, 3770 Riemst
Maandag 28 mei 2018 om 19.00 uur

De nieuwe privacywet komt eraan en deze heeft ook impact op verenigingen. Daarom organiseert Heemkunde Vlaanderen i.s.m. GOGRI en Erfgoed Haspengouw een vormingsavond over het begrip persoonsgegevens, het verwerken ervan op verenigingsniveau en het bewaren en ontsluiten ervan in archieven. Een aanrader voor alle heemkringen, werkgroepen en verenigingen.

Nieuws uit Haspengouw

Stem voor de Gouden Weckpot

Iedereen kon de voorbije maanden zijn of haar favoriete erfgoed of erfgoedvereniging uit Haspengouw nomineren voor de Gouden Weckpot. Uit deze inzendingen zijn de genomineerden per gemeente geselecteerd.

Nu is het weer aan jou. Via onze website kan je stemmen op jouw favoriet. Per gemeente kan je één stem uitbrengen. Wie op het einde van de zomervakantie per gemeente de meeste stemmen heeft, krijgt een exclusieve Gouden Weckpot.

Ander erfgoednieuws

Open Kerken Dagen

Zaterdag 2 en zondag 3 juni 2018

Het eerste weekend van juni organiseren diverse kerken activiteiten voor een breed publiek. Dit jaar gebeurt dit onder de noemer 'Erfgoed met vele gezichten'. Dit thema inspireerde kerken uit Bilzen, Heers, Hoeselt, Riemst, Sint-Truiden en Voeren om een activiteit te organiseren. Ontdek alle informatie in het uitgebreide programma.

Data om te onthouden

Maandag 28 mei: Vorming GDPR (Riemst)

Donderdag 31 mei: Themacafé poparchief Bilzen (Bilzen)

Zaterdag 1 en zondag 2 juni: Open Kerken Dagen (Haspengouw)
Dit is de nieuwsbrief van de Erfgoedcel Haspengouw. Hierin kunnen ook activiteiten van erfgoedpartners of samenwerkende verenigingen aan bod komen. Achtergrondinformatie en gegevens over de organisatoren zijn te vinden op de website www.erfgoedhaspengouw.be. Nieuwtjes en informatie over activiteiten mogen steeds worden doorgestuurd naar info@erfgoedhaspengouw.be. Indien u meent dat de gegevens onjuist of onvolledig zijn, of dat bepaalde rechten zijn geschonden, vernemen wij dit graag zo snel mogelijk.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt ingeschreven via onze website.
Erfgoed Haspengouw
Kazernestraat 13
Sint-Truiden 3800
Belgium