--> Activiteiten

Heemkundige Kring Het Drie Swaenenland Gingelom

Tentoonstellingen:
Stonehenge” in het Gallo-Romeins museum te Tongeren

Nieuwsbrief over cultureel erfgoed in Haspengouw
Is deze nieuwsbrief niet zichtbaar?
Bekijk het in je browser.
www.erfgoedhaspengouw.be
7 september 2018

Nieuws uit Haspengouw

Gezocht: vrijwilligers voor collectie Broers

Wil je je graag inzetten voor het lokale erfgoed, ben je punctueel en kan je goed werken met computer? Dan zijn wij op zoek naar jou. Onze projectmedewerker Katrien Houbey is met een groep vrijwilligers al maanden aan de slag om de uitgebreide collectie van wijlen Theo Broers te inventariseren. Om deze inventaris in te voeren in het erfgoedregister zijn we op zoek naar extra vrijwilligers.

Voor meer info neem je contact op met Katrien via 011 - 70 18 30 of katrien.houbey@erfgoedhaspengouw.be

Vacature DE MINDERE

Museum DE MINDERE is op zoek naar een creatief communicatietalent voor een halftijdse betrekking. Heb je interesse, kijk dan snel op de website van DE MINDERE

Ander erfgoednieuws

Digitaliseren lokale parochiebladen

Naar aanleiding van een digitaliseringsproject rond het parochieblad Kerk en Leven doet het KADOC een mooie geste. Parochies, maar ook andere organisaties of privépersonen, die een collectie lokale parochiebladen bezitten, kunnen deze gratis laten digitaliseren en zo veiligstellen voor de toekomst. De digitale kopieën krijgen een plaats in het digitale depot van KADOC, de papieren exemplaren keren terug naar de eigenaar.

Heb je interesse, neem contact op met de verantwoordelijke van het project: joris.colla@kuleuven.be