--> Activiteiten

 

logo

 

Aktiviteiten

 

 

 

 

Heemkundige Kring Het Drie Swaenenland Gingelom                                                                                                             

                                                                                     

 

Nieuws van Erfgoed Haspengouw

Projectsubsidies cultureel erfgoed verhoogd


Voor iedereen die een erfgoedproject wil opstarten in 2019 hebben we goed nieuws. De subsidies voor Haspengouwse cultureel erfgoedprojecten worden opgetrokken naar 2000 euro per project. Een aanvraag indienen doe je vóór 1 februari 2019. Formulieren, het reglement en inspirerende voorbeelden vind je op onze website

Erfgoeddag: inschrijven maar!


Wil je volgend jaar graag deelnemen aan Erfgoeddag, wacht dan niet te lang om je inschrijving in orde te brengen. De deadline om in te schrijven is 11 januari 2019. Erfgoeddag zelf is op zondag 28 april 2019. Het thema 'Hoe maakt u het' zet ambacht en meesterschap in de kijker.  

Nieuws uit Haspengouw

50 jaar Geschied- en Heemkundige Kring Kortenbos


De Geschied- en Heemkundige Kring van Kortenbos blies dit jaar 50 kaarsjes uit. Onder het voorzitterschap van Monique Vanelderen is deze kring de laatste jaren uitgegroeid tot een zeer actieve kring die samenwerkingen over de gemeentegrenzen heen aanmoedigt. Proficiat aan Monique en haar team met dit jubileum.

Nieuwe publicaties


Ben je nog op zoek naar een origineel kerstcadeau? Dan moet je zeker eens kijken tussen de publicaties uitgegeven door de lokale verenigingen. Ook dit najaar zijn er weer nieuwe interessante boeken bijgekomen. 

Kringwinkels, een schat aan erfgoed


De creatief erfgoedbemiddelaars, een groep vrijwilligers die onder andere de GouwGoed workshops begeleiden, zijn een nieuwe samenwerking aangegaan. Samen met de medewerkers van de kringwinkels van Reset vzw in Bilzen, Riemst en Tongeren gaan ze een bijzondere erfgoedcollectie samenstellen. Volg het hier op de voet. 

CthruWALLS


CthruWALLS is een project van jongeren, voor jongeren en door jongeren. Centraal staat de Erfgoedmuur, die informeert en exposeert rond het thema vluchten en migratie doorheen de tijd. Dit schooljaar gaan de middelbare scholen van Haspengouw ermee aan de slag. De leerlingen van het vierde middelbaar van Het Kompas in Sint-Truiden vertellen hoe zij de workshop beleefden

CthruWALLS is een initiatief van Erfgoed Haspengouw i.s.m. Peter Preuveneers en met de steun van Vlaanderen. 

Agenda

Dit is de nieuwsbrief van de Erfgoedcel Haspengouw. Hierin kunnen ook activiteiten van erfgoedpartners of samenwerkende verenigingen aan bod komen. Achtergrondinformatie en gegevens over de organisatoren zijn te vinden op de website www.erfgoedhaspengouw.be. Nieuwtjes en informatie over activiteiten mogen steeds worden doorgestuurd naar info@erfgoedhaspengouw.be. Indien je meent dat je persoonlijke gegevens onjuist of onvolledig zijn, of dat bepaalde rechten zijn geschonden, vernemen wij dit graag zo snel mogelijk. Je kan onze privacyverklaring altijd nalezen op de website.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt ingeschreven via onze website.
Erfgoed Haspengouw
Kazernestraat 13
Sint-Truiden 3800
Belgium

Add us to your address book                                                                              

                                                                              Home